Czy SŁODZIKI są szkodliwe? Jaki SŁODZIK wybrać dla cukrzyka? | KSYLITOL, ERYTRYTOL, czy STEWIA?

Wyświetlenia : 2225

Sprawdź również inne przepisy

Komentarze (14)

  1. Popatrz jak te drożdże są mądre i nie dadzą się oszukać…
    Dobrze, że komórki nie są tak mądre, bo nie można byłoby stosować żadnego analogu insuliny (analogi nie są identyczne z insuliną ludzką)…

  2. Ksylitol ma właściwości przeciwpróchnicze, przeciwgrzybicze i przeciwbakteryjne? To znaczy, że niszczy próchnicę, grzyby i bakterie, czy może raczej – w odróżnieniu od sacharozy – nie przyczynia się do powstawania próchnicy, grzybic i zakażeń bakteryjnych, lub nie powoduje nasilenia tych chorób?

  3. Dobrze że został przygotowany kanał o produktach którymi możemy dosładzać potrawy a szczególnie wypieki dziś właśnie robiłam ciasteczka z płatków owsianych z nutella z zwokado banana i kakao i dosłodziłam stewia ale jedyna jaka rzecz na którą nie zwróciłam uwagi temperatura w jakiej piekłam

  4. Używałem ksylitolu ale jakoś mi nie przypasował(problemy z żołądkiem). Zmieniłem na erytrytol i jest wszystko ok,trochę metaliczny posmak ale idzie się przyzwyczaić.Jedyne co zauważyłem to strasznie szybki wzrost ceny tego słodzika.Stewi jeszcze nie używałem.Dzięki za kolejny fajny materiał.

  5. A po cóż stosować słodziki?? Czy po to tylko, aby każdy produkt spożywczy smakował zawsze tak samo jak ten z cukrem? Każda herbata, zielona czy czarna albo choćby Yunan smakowła jak czarna kawa zbożowa z cukrem – tzn "bosko słodka"? Spróbuj królestwa smaków bez cukru i bez słodzików, zacznij a nie będziesz żałować! Nie maskuj piękych smaków. Smacznego.

ZOSTAW SWÓJ KOMENTARZ

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *