Domowa BAŁKAŃSKA BAKLAWA! Jak zrobić? | Sugarlady

Wyświetlenia : 14218

Sprawdź również inne przepisy

Komentarze (25)

  1. Bardzo chciałabym zobaczyć jak robisz hiszpańskie tradycyjne ciasto z rejonu Andaluzji tarta de la abuela. Jadłam i robilam kiedyś jak byłam w Hiszpanii na praktykach było przepyszne. Byłabyś chyba pierwszą osobą w Polsce która zrobiłaby ten przepis na Youtube po polsku bo jeszcze nie widziałam a dużo szukałam tego przepisu po polsku.

  2. A propos ilości warstw to z jednym z pierwszych sezonów Masterchefa uczestnicy gotowali dla (chyba) ambasador Grecji w PL. Ta ambasador tłumaczyła, że baklawa grecka ma jedną warstwę "farszu" a turecka ma ich kilka. Wychodzi na to, że i tak zrobiłaś ją zgodnie ze sztuką 🙂

ZOSTAW SWÓJ KOMENTARZ

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *