Doskonała grochówka. Przepis na domową zupę grochową. Grochówka wojskowa na wędzonce. MENU Dorotki.

Wyświetlenia : 7596

Sprawdź również inne przepisy

Komentarze (19)

  1. Groch trzeba tak długo gotować aż się rozgotuje, inaczej będą gazy, ponad godzinę wystarczy, zupa grochowa powinna być obowiązkowa każdego tygodnia, gdyż jest bardzo zdrowa, a to że na drugi dzień jest jeszcze lepsza załatwia nam sprawę obiadu na dwa dni.

  2. Dawno mnie tu nie było. Uwielbiam grochówkę. Strasznie długo czekałem na ten film w Pani wykonaniu. W weekend się robi u mnie obowiązkowo. Wygląda wspaniale. Dzięki

  3. ♥️ ♥️ ♥️ ♥️ ♥️ ♥️ ♥️ ♥️ I to powinno mówić wszystko o zupie. Kochana Pani Dorotka ♥️ ♥️ ♥️ ♥️ ♥️ ♥️ ♥️ ♥️ ♥️ ♥️ ♥️

  4. Z mitem dobrej grochówy z wojska to trzeba sobie dać już spokój. Robiona z "gówna" czyli byleczego co było pod ręką. Z całego niełuskanego grochu, czego nie dało się jeść. Często stare podgniłe ziemniaki i trochę słonino boczku ze skórą. A grochówę robili ci co za karę siedzieli w kuchni i musieli pyry obierać. (i często pluli ile mogli do zupy). Takie były realia w starym wojsku. Nie wiem skąd ten kult grochówki wojskowej. Ohydne to było. Ale po całym dniu na poligonie człowiek był tak głodny, że zżarł by wszystko. Amen.

  5. …hezký večer Dorotko 🙂 děkuji za super recept na hrachovou polévku, ještě teď mi tečou sliny. Slibuji, že určitě to podle Vašeho receptu se budu snažit uvařit – to musí být dobrota. Ještě jednou děkuji a ahoj :):)

ZOSTAW SWÓJ KOMENTARZ

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *