KIMBAP czyli koreańska wersja "sushi"! Jak zrobić? | przepis UMAMI

Wyświetlenia : 13792

Sprawdź również inne przepisy

Komentarze (20)

  1. Zapomniałeś wspomnieć o znaczącej różnicy. Ryż w kimbap rózni się od
    tego w sushi – używa się jedynie oleju sezamowego i soli co daje lekko
    orzechowy smak.

  2. Kimbap to zdecydowanie NIE sushi. Każdy Koreańczyk by się obraził. Ryżu nie doprawia się octem itd. Nie daje się surowej ryby… skąd nagle słowo „mak”. No i nie macza się w sosie sojowym. Nie wprowadzaj proszę ludzi w błąd.

  3. Lepiej sklejać rolki ziarenkiem ryżu roztartym po nori, od wody nori się marszczy brzydko i rozrywa przy krojeniu. A sam przepis super, muszę wypróbować, bo z dobrą świeżą rybą do sushi u mnie ciężko ostatnio i samo sushi tez się trochę znudzilo ☺

ZOSTAW SWÓJ KOMENTARZ

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *