Klasyk w wersji street food? 😲 PYZY Z KACZKĄ! 🍗 | Karol Okrasa & Kuchnia Lidla

Wyświetlenia : 93812

Sprawdź również inne przepisy

Komentarze (20)

  1. Przemodelowane pyry z gzikiem jadłem w Bułgarii. Typowy street food przy plaży, gościu stał od rana do wieczora w budce z 2 piecami palonymi drewnem. Jednym do zapiekanek a drugim do ziemniaków. Dodam, że było 35 stopni na dworzu a on się dogrzewał cały dzień 2 piecami, ale nie o tym 😀
    Wyciągał ziemniaka z pieca, rozkrajał na pół i dwoma widelcami mieszał z dodatkami. Bazę zawsze stanowiło masło i można było dorzucić: biały ser, cheedar, sałatkę colesław, kukurydzę, kawałeczki szynki, marynowane pieczarki. Najlepszy nadmorski street food jaki jadłem, polecam pokombinować 😀

  2. Ziemniaki (żółte, czerwone, bataty- żeby było kolorowo i różnorodnie) pokrojone w grubsze frytki i podgotowane. Następnie przyprawione i pieczone do chrupkości w piekarniku (bo tak zdrowiej 🙂 ). W roli dipu: gzik- twaróg, śmietana- do konsystencji dipu, oraz przyprawy (np gzik a la tzatziki). Ot mój pomysł na taki street food. I chyba właśnie nabrałem ochoty na frytki…

  3. Jak jesteśmy przy temacie kuchni regionalnych, to może coś z małopolski? Konkretnie, to chętnie bym poznał przepis Karola na maczankę krakowską. Taką w jego wydaniu

  4. Hej !!
    Przydałoby się video poradnik na temat sadzenia ziół i dbania o domową uprawę.

    Nadchodzi chyba odpowiednia pora roku na wysadzenie sobie takich ziół i ciężko znaleźć na internecie poradnik tego jak zacząć, w jakim miejscu trzymać jakie zioła i jak o nie dbać.

    Zioła ze sklepów są bardzo drogie i po kilku dniach padają wiec posiadanie takiej uprawy jest bardzo praktyczne. Byłbym wdzięczny za video 🙂 I proszę nie pominąć uprawy kolendry bo wydaje mi się ze jest bardziej wymagająca od innych ziół.

  5. Kaczkę piekłam 2 h w soku jabłkowym co jakiś czas podlewając. Obrałam kości z mięsa i mięso zostawiłam w powstałym sosie. Dodałam limonkę, sos sojowy, olej sezamowy i pokruszone orzeszki ziemne. Resztę zrobiłam tak samo. Kolejny raz dodam powidła śliwkowe i karmelizowane jabłko zamiast zwykłego. Wyszło pysznie. I mężowi i dzieciom smakowało 😉

ZOSTAW SWÓJ KOMENTARZ

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *