Meatloaf czyli Klasyczna Amerykańska Pieczeń -KuchniaKwasiora

Wyświetlenia :

Sprawdź również inne przepisy

Komentarze (27)

  1. Znam meatloaf-a, ale w nieco innej wersji. Farsz umieszcza się w brytfance wyłożonej bekonem i która pełni rolę jedyne formy. Kilka plastrów na górę, aby szczelnie zamknąć całość, obracamy brytfankę i wykładamy całość w zwartej formie na blachę, jak taki baton. Inny był też sos do glazury – bardziej ciemny. Zrobiony tak, jak tutaj ale z dodatkiem leciwego octu balsamicznego. No i koniecznie pędzel do smarowania. I nie wszystko na początku tylko kilkukrotnie w tracie pieczenia, aby się skarmelizowało. 🙂

  2. Przepis świetny, ale nie wszędzie majonez kielecki jest popularny, gdyż jest zbyt octowaty, proponuje inny majonez dekoracyjny, ale to kwestia gustu. Pozdrawiam i do kolejnego spotkania.

  3. Kwasior ostatnio często mam dostęp do świeżutkich boczniaczków. Może coś z nimi? Ileż można jeść w panierce, albo w 'flaczkach' z boczniaków: D

  4. Reklamujesz produkt z własnego sklepu ale nie "wymuszasz" zakupu i podajesz alternatywy. Niby drobnostka ale naprawdę szanuję takie podejście do ludzi. Bardzo szanuję!

ZOSTAW SWÓJ KOMENTARZ

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *