Najlepsze ciasto na pierogi 👌 elastyczne, delikatne, nie pęka i nie rozkleja się podczas gotowania 👍

Wyświetlenia : 174451

Sprawdź również inne przepisy

Komentarze (38)

  1. Kiedyś śmiałam się z tej foremki do pierogów. Ale jak kupiłam,to przekonałam się do niej. Nawet mierzyłam czas robienia tradycyjnego i takiego i nie ma różnicy. Pani ciasto już próbowałam,,,superrrr

  2. Witam Panią! Pierogi zrobione, ciasto wg Pani przepisu jest REWELACYJNE!!! Po sklejeniu w misce wyrabiałam na stolnicy silikonowej z Ikei i nie dodałam ani odrobiny mąki. Tyle że, użyłam szklanki o poj.250 ml., a najczęściej szklanka ma poj.200 ml. Piszę to, bo wydaje mi się, że powinnam użyć nieco więcej wody? Ale zobaczymy po ugotowaniu. Bardzo dziękuję za ten przepis na ciasto. Farsz zrobiłam z sera białego i kaszy gryczanej, która została mi z obiadu. 250 g – ser, 300 g – kasza ugotowana. Czy dobre proporcje? Bez mięty.
    Serdecznie pozdrawiam!

  3. Wspaniały film!!! Nareszcie wiem. co to jest ta foremka w szufladzie z narzędziami kuchennymi!!! To jest do klejenia pierogów. Pierogi muszą być przepyszne. Szkoda, że u nas nie ma białego sera twarogu.

  4. Robiłam trzy razy. Za pierwszym razem petarda. Za drugim i trzecim ciasto kleiło się do stolnicy. Nic nie pomagało, nawet podsypanie mąką. Co robiłam nie tak?

ZOSTAW SWÓJ KOMENTARZ

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *