Najsłynniejsza polska konserwa?! 🥫🐟 PAPRYKARZ SZCZECIŃSKI (domowy!) | Karol Okrasa & Kuchnia Lidla

Wyświetlenia : 309316

Sprawdź również inne przepisy

Komentarze (29)

  1. Od lat robię samemu ponieważ ten "kupny" już nie jest taki jak kiedyś. W oryginale był jeszcze zielony groszek. Poza tym lubię w pikantnej wersji więc zasmażając warzywa dodaję trochę cayenne. Pozdrawiam.

  2. Pierogi ruskie i uwaga w skladzie farszu zamiast twarogu dajemy 30 deko startego sera zoltego czyli ugotowane ziemniaki ,ser zolty, cebula i koniecznie dobrze doprawic pieprzem ,rozmiar pierogow dowolny jak ktos umie to mozna zrobic takie fajne duze.Pierogi polewamy podsmazona cebulka ,polecam takie pierogi ,mniam 😀

  3. Czy w następnym odcinku mógłby Pan przedstawić Paprykarza Warmiańskiego? Jest to jedno z najsłynniejszych dań tzw. Kuchni Bombaskiej, chętnie zapoznałbym się z Pana interpretacją. Pozdrawiam wierny widz
    P.S. Poniżej prawdopodobnie jedyne źródło tej unikalnej receptury: https://youtu.be/grnfY705Lew

  4. Prazucha! Ziemniaki zaprazane z maka! Do tego swarki I tluszc , na drugi dzien mozna posmazyc . Moja babcia z Dolnego Slaska to robila .Jezeli bylo poprosze link bo szukam w kuchni Lidla ale nie moge znalesc.

  5. Sława paprykarzu polegała na dostępie do łowisk…..początkowo było w nim50%zawartości czystej ryby…i to ryby z łowisk afrykańskich…dodatkowo pasta pomidorowa z Węgier,czy Bułgarii +papryczka afrykańska…z czasem zrobiła się z niego zwykła lipa/strata łowisk,koncentrat zamiast pasty etc/dobra na kolonijne kanapki bo "po taniości"…obecnie to wolałbym psią karmę

ZOSTAW SWÓJ KOMENTARZ

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *