Soczysty Kurczak Cayenne z grilla 🍗🍗🍗 – Praktyka u Praktyka

Wyświetlenia : 4384

Sprawdź również inne przepisy

Komentarze (24)

  1. A tak z innej beczki z ryby i krewetek to ….. szynkowar zrobiłem, ryba na makówce krewetki wetknięte w całości( bez osłonek)do tego sos sojowy, imbir,trawka cytrynowa,chili. Na wydawce skropić sokiem z limonki.

  2. największa sztuka w kurczaku, to żeby nie był wysuszony. przyprawy to zawsze rzecz gustu, ale mięso musi być soczyste. dlatego niektórzy kombinują z piwem, inni z masłem, a jeszcze inni z cytryną. w przypadku cayenne i papryki, słodko-kwaśny dodatek to zapewne dobry balans dla pikanterii oraz umownie mówiąc umami.

  3. Panie Arturze, kurczak z grilla powinien nam z daleka pachnąć salmonellozą, kampylobakteriozą, listeriozą i jersiniozą! Te 72 stopnie to zdecydowane minimum! Musze chyba coś nagrać na ten temat na swoim kanale…

ZOSTAW SWÓJ KOMENTARZ

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *