Włoski klasyk dla początkujących 👌🍝 Spaghetti puttanesca 😋 Karol Okrasa & Kuchnia Lidla

Wyświetlenia : 14444

Sprawdź również inne przepisy

Komentarze (17)

  1. Matko boska cebulę do putaneski? Swiat się wali. Jestem fanem ale niestety z tym się nie mogę zgodzić.
    Klasyczna putaneska:
    Drobno posiekać anchois razem z czosnkiem. Podgrzać oliwę. Można użyć ta w której były anchois(extra smak) Podsmażyć. Ważne żeby czosnek się nie przypalił. Jak trzeba to zdjąć z ognia. Dodać kapary i podsmażyć potem oliwki(ja preferuję czarne ale jakie wam pasują mogą być różne) Dodać pomidory (może być passata, pomidory z puszki jak wam smakuje) dusić na wolnym ogniu. Dodać makaron al dente(pamiętajcie że będzie się troszeczkę gotował w sosie) ja lubię linguini i wymieszać. I gotowe. Oryginalny przepis na putaneska.

  2. Karol kurde, czemu aldente? Za cholerę nie lubię aldente, ani ja ani moja żonka. Uwielbiam makaron który się długo gotuje, to też świadczy o jego jakości ale kurczę, nie lubię aldente ;(

ZOSTAW SWÓJ KOMENTARZ

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *